MVO-Award

         

De afgelopen jaren hebben veel Oldenzaalse bedrijven stappen gezet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Sommigen hebben zelfs baanbrekende MVO-prestaties geleverd en zijn uitgegroeid tot inspirerende en maatgevende voorbeelden voor andere ondernemers. De MVO-Award is op 29 november 2018 uitgereikt aan NieuweWeme Groep.

Dit bedrijf wordt strak geleid, altijd zoekend naar mogelijkheden, met respect voor de mens en de wereld, en altijd volgens dé stelregel binnen alle bedrijven: Eenvoud ontstaat door modulair en conceptueel denken. Voor NieuweWeme is werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vanzelfsprekend. Al ruim 18 jaar geleden werd deze doelgroep voor het eerst een kans binnen zijn bedrijf geboden. Deze medewerkers maken volwaardig onderdeel uit van het bedrijf waarbij geen verschil wordt gemaakt in rangen en standen. Iedereen hoort erbij. Niet alleen in het werk maar ook bij de zomerbarbecue en de kerstpakketten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is hier de normaalste zaak van de wereld. Het is een sociaal bedrijf waarbij de eigenaar zorg heeft voor alle medewerkers. Dat zit soms in kleine dingen: even navraag doen naar een zieke medewerker of hem of haar feliciteren met de verjaardag. Zelfs nu het bedrijf is gegroeid naar 170 medewerkers, loopt de eigenaar elke maandag een rondje door het bedrijf en nog steeds kent hij ze allemaal bij naam!

Dit bedrijf kunnen we met recht toonaangevend noemen en de eigenaar een uitstekende ambassadeur, daar waar het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Iedereen verdient bij dit bedrijf een kans, zolang je je maar voor 100% inzet. Dit bedrijf draagt bij aan een positief leef- en werkklimaat in de gemeente Oldenzaal. Daarom is voor de jury duidelijk dat de NieuweWeme Groep uit Oldenzaal deze eerste MVO-Award van harte toekomt!

De criteria

Oldenzaalse bedrijven kunnen worden genomineerd aan de hand van onderstaande criteria.

• Het bedrijf is al enkele jaren actief in Oldenzaal in het ondernemen van MVO-activiteiten ie op dat moment baanbrekend waren in de betreffende sector, markt en/of keten;
• Het MVO-beleid van het bedrijf heeft de afgelopen jaren de toon gezet en navolging gekregen in de betreffende sector, markt en/of keten
(en eventueel zelfs daarbuiten);
• De kernactiviteiten van het bedrijf hebben positieve impact op People, Planet en/of Profit;
• Het bedrijf is financieel succesvol.

Basisvoorwaarden

• Het bedrijf is gevestigd in Oldenzaal;
• Het bedrijf communiceert transparant over zijn MVO-beleid en -activiteiten;
• Het bedrijf betrekt actief zijn stakeholders bij zijn MVO-beleid en -activiteiten.

Jury

De jury bestaat dit jaar uit Alice ten Dam, Silvia Kassens en Antoinette Benneker. Elk jaar wordt een nieuwe jury benoemd. Het winnende bedrijf levert eveneens een jurylid.

Start typing and press Enter to search